088 nummer: Wat houdt het in?

Een 088 nummer is een telefoonnummer dat regelmatig gebruikt wordt door veel grote bedrijven. Veel telefoonnummers zijn verbonden aan een regio, maar die geldt niet voor een 088 netnummer.

contact opnemen

Waar staat kengetal 088 voor?

Je kan het 088 nummer zien als een nummer die niet verbonden is aan een plaats. Zoals 010-nummers (Rotterdam) en 020-nummers (Amsterdam). Als je met een zakelijk 088 nummer belt kan de ontvanger dus niet zien vanaf welke regio er op dat moment gebeld wordt. Een 088 regio bestaat niet, het is meer een “onzichtbare” plaatsing.

Een 088 telefoonnummer biedt veel verschillende mogelijkheden. Een 088 nummer heeft een landelijke uitstraling en kan ervoor zorgen dat alle filialen, afdelingen en medewerkers beschikken over een persoonlijk nummer. Dit is ideaal zodat de medewerkers persoonlijk in contact kunnen blijven met hun klanten. De 088 nummers worden in reeksen van 100, 1000 of 10.000 stuks uitgegeven. Daarnaast is het mogelijk om een 088 nummer te zoeken op het internet. Er zijn diverse sites waar je een 088 kengetal kunt opzoeken om te kijken of een bepaald nummer al in gebruik in.

Contact opnemen

Wat zijn de kosten van een 088 nummer?

De kosten van een 088 nummer zijn gelijk aan de kosten van het bellen naar een vast telefoonnummer dat wel aan een bepaalde regio is gebonden. Er komen dus niet direct extra kosten bij kijken. De kosten van een 088 nummer hangen samen met het gekozen abonnement, de aanbieder en of je gaat bellen met een mobiele of vaste telefoon. Wel kan het bellen met een 088 nummer naar en vanaf het buitenland extra kosten met zich meebrengen. Tegenwoordig zijn er bepaalde mobiele providers waarbij het bellen naar een 088 nummer niet in het pakket zit. Controleer dit goed om onverwachte situaties voor het bedrijf en de klanten te voorkomen.

Bekijk opties